APRIL 2012

Vanaf april, maar ook al wel eens eind maart, is het tijd voor Zuid-Limburgse asperges met Zuid-Limburgse wijn. Een lentekoppel dat ieder voorjaar weer fris en fruitig de kop opsteekt. Alles wat je kunt bedenken bij het voorjaar, de zon en de belofte van de komende zomer zit er in. De zacht-aromatische romigheid van de witte asperges en de stoere aardsheid van de groene. Gecombineerd met de prikkelende aroma’s en de subtiele smaaknuances van de wijnen van Wijngoed de Fromberg. Het is alsof je de kracht en de gulzige verliefdheid van de natuur puur in je mond voelt versmelten.

De witte wijnen en ook de rode wijn (daar is maar héél weinig van) combineren prachtig met asperges in combinatie met andere mooie Limburgse producten zoals het Geuldal lam, zachte Limburgse kazen, maar ook met zalm of forel. Er zijn heel veel recepten van deze combinaties te vinden. Kijk uw favoriete kooksites er maar op na. De Limburgers, zelf ook niet afkerig van een culinair hoogstandje, eten de asperges graag puur, met botersaus of hollandaisesaus. Samen met krieltjes, hardgekookte eieren en peterselie kun je op een doordeweekse dag in heel veel Zuid Limburgse huizen deze pure eenvoud op het bord vinden. Mét een glas Fromberger Auxerrois of Müller Thurgau erbij, daar houden Limburgers van. Laat U ook eens verleiden om er sinaasappelboter of lavendel bij te gebruiken. Samen met een goed glas Auxerrois of Müller Thurgau van de Fromberg bevindt u zich dan even in het culinaire domein van ’t zuidelijkste stukje Nederland, waar het leven nog goed is.
Tot ziens,


Zou U het fijn vinden om, middels een nieuwsbrief die wij iedere maand aan onze klanten sturen, op de hoogte te blijven van ons nieuws, stuur dan even een mailtje naar wijngoed@fromberg.nl