ARRANGEMET LIMBURNG PUUR: MIJNEN EN WIJNEN


NEDERLANDS MIJNMUSUEM: MIJNEN

Bij aankomst in het Mijnmuseum wordt u ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. Aansluitend zal er gestart worden met de rondleiding in het Mijnmuseum onder begeleiding van een oud mijnwerker. Het Nederlands Mijnmuseum herinnert aan het glorieuze tijdperk van de Nederlandse steenkolenindustrie. Het is gevestigd in het schachtgebouw van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I en behoort, als enigste Heerlense historisch gebouw, tot de Top 100 monumenten van Nederlands culturele erfgoed.

In het 3 etages tellende schachtgebouw, gebouwd rond de 470 m diepe mijnschacht, is de complete mijnbouw historie in beeld gebracht. Aan de hand van uitgestalde mijnbouwattributen krijgt men op indrukwekkende wijze een overzicht van de onmenselijk zware, ongezonde en vaak levensgevaarlijke ondergrondse werkzaamheden. Rondleidingen worden gedaan door oud mijnwerkers, al hun verhalen komen uit eigen ervaring!
In het naastgelegen ophaalgebouw is de uit 1897 daterende stoomophaalmachine te bezichtigen (met nagebootst geluidsfragment).
Het geheel wordt treffend toegelicht d.m.v. een tweetal ondergronds opgenomen films.Duur bezoek Mijnmuseum ongeveer 2 uur. Na deze rondleiding vertrekt u (met eigen vervoer) naar Wijngoed Fromberg ca. 20 min.


WIJNGOED FROMBERG: WIJNEN
Minimaal 15 personen. Bent U met minder dan 15 personen neemt U dan even van te voren contact met ons op, voor de mogelijkheden en de kosten te bespreken.
Boeking wijngoed Fromberg 0031(0)45 5754461 of vul het reactie-formulier in en mail ons met Uw vraag of reservering.