ARRANGEMENT WIJNGOED FROMBERG EN DE KUNDERSTEENGROEVE

Aankomst bij de Groeve (10.00 of 11.00 uur)
• Documentaire (beelden van vroeger en vandaag de dag);
• Veiligheidsinstructie;
• Rondleiding in de groeve met uitleg over Kunradersteen; historie en delven;
• Demonstratie in de werkplaats.

De Kunradersteengroeve bestaat sinds 1902. Aanvankelijk als kalkbranderij en steengroeve, nadien als handelsbedrijf in natuursteen. De groeve is actief bezig sinds 2003 met o.a. het bewerken en verhandelen van gebruikte Kunradersteen, afkomstig uit sloopprojecten. Want toen in 1968 niet meer gegraven werd naar Kunradersteen, was alleen nog maar Kunradersteen uit sloop beschikbaar. Lang niet voldoende om te voldoen aan de behoefte. Om te kunnen blijven bouwen met Kunradersteen moest opnieuw gedolven gaan worden.
Op 10 december 2012 is gestart met het milieuverantwoord delven van Kunradersteen en heeft Nederland weer een actieve steengroeve. Deze groeve is de enige dagbouwsteengroeve in Nederland die bouwstenen levert. Met alle gewonnen grondstoffen wordt zo verantwoord mogelijk omgegaan. Dit vergt toewijding en zorgvuldigheid.
Kunradersteen kan omschreven worden als een kalksedimentgesteente. Kalksteen ontstaat doordat skeletten van zeedieren naar de bodem zakken en zich ophopen. Onder invloed van tijd, druk en temperatuur zijn deze sedimenten verhard tot gesteente.

Nadat het eerste glaasje wijn ingeschonken is wordt er gestart met een fotopresentatie en wordt tekst en uitleg gegeven over o.a. de geschiedenis van Wijngoed Fromberg, het ontstaan van de wijngaard, de bloei en groei van de druivenstokken, de oogst en het snoeien van de wijnranken.Deze presentatie duurt ongeveer 50 minuten Aansluitend zullen we het proeflokaal verlaten en bezoeken we (onder het genot van een tweede glaasje wijn) de ruimte waar de wijnpers, wijnvaten en de andere apparatuur staat, alwaar het vinificatieproces besproken wordt. Doorgaans zullen we de wijnkelder bezoeken alwaar het Limburgs buffet voor u klaarstaat (± 12:00u of 13:00u). Na de lunch (13:00u of 14:00u) vertrekt u (op eigen gelegenheid ), naar de Kundersteengroeve. Indien gewenst is het mogelijk middels een mooie wandeling ( ± 45 minuten) de Kundersteengroeve te bezoeken. Verblijf op de Kundersteengroeve duur ± 2 uur.

AANKOMST WIJNGOED FROMBERG

Tegen het middaguur vertrekt U op eigen gelegenheid naar Wijngoed Fromberg.
Op het Wijngoed wordt u ontvangen door de gastvrouw en zal de lunch voor u klaarstaan. Dit bestaat uit een buffet met heerlijke streekprodukten incl. koffie/thee.
Na de lunch neemt de wijnboer u mee voor een rondleiding door het bedrijf. Tijdens deze rondleiding bezoekt u het bedrijf waar vakmensen u door middel van een fotopresentatie en een rondgang door het bedrijf u het e.e.a. vertellen over Wijngoed Fromberg.
Nadat het eerste glaasje wijn ingeschonken is, wordt er gestart met een fotopresentatie en wordt tekst en uitleg gegeven over o.a. de geschiedenis van Wijngoed Fromberg, het ontstaan van de wijngaard, de bloei en groei van de druivenstokken, de oogst en het snoeien van de wijnranken. Aansluitend zullen we het proeflokaal verlaten en bezoeken we (onder het genot van een tweede glaasje wijn) de ruimte waar de wijnpers, wijnvaten en de andere apparatuur staat, alwaar het vinificatieproces besproken wordt. Doorgaans bezoeken we de wijnkelder alwaar de rondleiding wordt afgesloten.
Deze presentatie duurt ongeveer 1 - 1½ uur. Tijdens deze rondleiding proeft u 3 verschillende wijnen.

Dit arrangement bestaat uit:
Rondleiding Groeve, lunch op het wijngoed en rondleiding wijngoed Fromberg incl. wijnproeverij , kosten € 37,95 p.p.

Minimaal 15 personen. Bent U met minder dan 15 personen neemt U dan even van te voren contact met ons op, voor de mogelijkheden en de kosten te bespreken.
Boeking wijngoed Fromberg 0031(0)45 5754461 of vul het reactie-formulier in en mail ons met Uw vraag of reservering.