ARRANGEMENT WIJNGOED FROMBERG EN OP PAD MET DE DORPSDICHTER

 

Aankomst op Wijngoed Fromberg (+/-10:30u of 11:30u), u wordt ontvangen in het gezellige proeflokaal. Tijdens deze rondleiding bezoekt u het bedrijf waar vakmensen op het gebied van wijnbouw u door middel van een fotopresentatie en een rondgang door het bedrijf u het e.e.a. vertellen over Wijngoed Fromberg.Nadat het eerste glaasje wijn ingeschonken is wordt er gestart met een fotopresentatie en wordt tekst en uitleg gegeven over o.a. de geschiedenis van Wijngoed Fromberg, het ontstaan van de wijngaard, de bloei en groei van de druivenstokken, de oogst en het snoeien van de wijnranken. Deze presentatie duurt ongeveer 1 - 1½ uur.

Aansluitend zullen we het proeflokaal verlaten en bezoeken we (onder het genot van een tweede glaasje wijn) de ruimte waar de wijnpers, wijnvaten en de andere apparatuur staat, alwaar het vinificatieproces besproken wordt. Doorgaans zullen we de wijnkelder bezoeken alwaar het Limburgs buffet voor u klaarstaat. (± 12:00u of 13:00u)

 

'OP STAP MET DE DORPSDICHTER'

Onder de noemer “Op stap met de dichter” neemt dorpsdichter Peter Crombach uw gezelschap mee langs (een deel van) “De Achteromkijkroute” in Ubachsberg. Deze route is één van de drie thematische poëtische wandelroutes die de dichter in de Gemeente Voerendaal heeft ontwikkeld.
“De Achteromkijkroute” vertelt over het landelijke leven in Ubachsberg en omgeving. Tijdens de wandeling, waarbij speciaal voor dit arrangement ook het pittoreske en verscholen dorpje Winthagen aangedaan wordt, komen alle typerende elementen van de streek aan bod. De romantische en stoere carréboerderijen, de wegkruisen en kapelletjes, de vergezichten… in een streek die rust en ruimte ademt.Uiteraard draagt de dichter gedichten uit “De Achteromkijkroute” voor en vertelt hij op bevlogen en onderhoudende wijze over de bezienswaardigheden en geschiedenis.

Maar een en ander komt echt dichterbij doordat hij u tijdens de wandeling een kijkje “achter de schermen” van zijn dichterschap gunt: graag vertelt hij over zijn poëzie, over inspiratie én over de totstandkoming van “De Achteromkijkroute”.Samen met “van stok tot slok” worden tijdens dit arrangement werkelijk ál uw zintuigen geprikkeld en zult u ons enthousiasme en onze passie voor deze streek absoluut onderschrijven! Een en ander staat ongetwijfeld garant voor een persoonlijke beleving met een eigen verhaal.

Totale kosten voor dit dag-arrangement Wijngoed Fromberg, de Lunch en op stap met de dichter
€ 38,95 p.p. Minimaal 15 personen.
Minimaal 15 personen. Bent U met minder dan 15 personen neemt U dan even van te voren contact met ons op, voor de mogelijkheden en de kosten te bespreken.
Boeking wijngoed Fromberg 0031(0)45 5754461 of vul het reactie-formulier in en mail ons met Uw vraag of reservering.